HTML

Palóc versek, történetek, kínosságok, gondolatok

Saját és más versei. Gondolatok. Élmények. Kritikus megjegyzések . Kínos történektek stb.

Friss topikok

  • Epü: Üdv! Netkobzos! Ezer éve nem hallottam felőled! Mi van veled? (2020.05.03. 14:10) A netkobzos ujra jelen
  • netkobzos: Sziasztok! Itt jön egy kis kiegészítés. "A farizeusok szó eredete a fariszaioi=elkülönitett (gör... (2008.12.03. 10:50) Elbújva megtalálható
  • netkobzos: Többet az solvatten.se oldalon netkobzos (2008.09.03. 12:23) Napvíz
  • netkobzos: Angliából "Oh, My Deer, Ez egy ilyen orszag. Itt nem stresszeljuk a gyereket, nem feleltetunk, nem... (2008.08.29. 21:59) Az oktatók gyávasága
  • netkobzos: Így értelmezte az egyik olvasóm! "s mert ki is az a féfinak nevezett ember? elég önző, ha nem ak... (2008.04.07. 13:35) Csak hallgass!

Linkblog

Csak hallgass!

2008.04.03. 12:21 netkobzos

Ne firtass egy maratonbeszélgetést a férfivel mert...

Csak hallgass!

Miért  szövôdnek néha értelmetlen konfliktusok a nô és férfi között? A végén talán az sem tudják hogy miért veszekedtek.

Az egyik oka az lehet az hogy a férfi és a nô különbözôen itéli meg azt – nem vagytok egyformák - hogy mikor van egy beszélgetés vége. Tehát ez a tény gyakran a féri és a nô  másságából adódik.

A nônek itt megvan ehhez a külön képessége is – a férfiaknál nem gyakori – hogy már jóval elôre látja/észreveheti hogy a férfi már únja és nincs már türelme folytatni a témát. Letudja olvasni ezt az arcán és más testi jelzésein/mozgásán, azaz tesbeszédjén keresztül amit a férfi tudat alatt mutogat neki. Ha a nônek megvan ehhez a képessége hogy lássa azt hogy a férfi részérôl a beszélgetésnek vége és  éppen most ne firtassa tovább a dolgot. Tudom hogy nehéz lehet mert a nô talán éppen akkor jött bele a beszélgetésbe. De a fejlemények megelôzése végett legjobb mégis befejezni a témát.

Egy nô azonban a barátnôjével  megteheti ugyan hogy egy maratonbeszélgetést végeznek együtt de ez egy férfival normálisan nem megy. A férfinak úgymond nincsen olyan nagy beszélgetési fittje/kondíciója mint a nônek. - Gondolj erre ha kûlönösen beszédes vagy.

Kérdezd meg inkább hogy – mert jobb ha a nô javasolja elôször – hogy majd máskor/késôbb   begbeszélhetik-e  tovább a dolgot.

A legjobb eredményt azonban a nô akkor éri el amikor: röviden, értelmesen, pontosan elôadja a problémát és azután elhallgat. Pontot tesz és nem szól többet ha a férfi nem kívánja. Csak hallgatni kell. Nem kell kivárni kihívóan azt sem hogy reagáljon, csak hallgatni és egy perc után másba kezdeni.

Sértett vagy hogy nem hallgatott meg? Biztos hogy meghallgatott, nyugodj csak bele. Talán úgy is lesz ahogy akartad. Csak azért is mert nem szekíroztad a dolgot.

netkobzos
 

1 komment

Címkék: vége

A bejegyzés trackback címe:

https://paloc.blog.hu/api/trackback/id/tr87409390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netkobzos 2008.04.07. 13:35:51

Így értelmezte az egyik olvasóm!

"s mert ki is az a féfinak nevezett ember?
elég önző, ha nem akarok nagyon rossz jelzőt használni, mi az, hogy a nő hallgasson?! mert már a férfi? s a nő? pont az a csodás az egészben, hogy nem egyformák! s ez egy nagyon "begyepesedett" felfogás egy férfitől, s pont az, hogy nem óhajt beszélni a naGYSÁGOS "FÉRFIÚ" adódik sok konfliktus, a kommunikációhiány.
egyértelmű, hogy mindig engedni kell a másiknak, azonban nem csak a nőnemű embernek kell. miért hiszik a férfiak, hogy ők a teremtés koronái? nő nélkük senkik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

netkobzos
süti beállítások módosítása