HTML

Palóc versek, történetek, kínosságok, gondolatok

Saját és más versei. Gondolatok. Élmények. Kritikus megjegyzések . Kínos történektek stb.

Friss topikok

  • Epü: Üdv! Netkobzos! Ezer éve nem hallottam felőled! Mi van veled? (2020.05.03. 14:10) A netkobzos ujra jelen
  • netkobzos: Sziasztok! Itt jön egy kis kiegészítés. "A farizeusok szó eredete a fariszaioi=elkülönitett (gör... (2008.12.03. 10:50) Elbújva megtalálható
  • netkobzos: Többet az solvatten.se oldalon netkobzos (2008.09.03. 12:23) Napvíz
  • netkobzos: Angliából "Oh, My Deer, Ez egy ilyen orszag. Itt nem stresszeljuk a gyereket, nem feleltetunk, nem... (2008.08.29. 21:59) Az oktatók gyávasága
  • netkobzos: Így értelmezte az egyik olvasóm! "s mert ki is az a féfinak nevezett ember? elég önző, ha nem ak... (2008.04.07. 13:35) Csak hallgass!

Linkblog

Az oktatók gyávasága

2008.08.29. 11:12 netkobzos

 

"A tanítót kell kirúgni

ha a tanulónak nem sikerül!"


 

Ezt olvasom. Hát ez nem felháborító? Egy laikus írhatta. Egy szakos nem mert volna ilyet írni. De kénytelen vagyok elolvasni. Hogyan mondhat ilyet? Ekkora leplezetlen baromságot?!


 

De mondjuk a diák – különben egészséges - elvégezte az iskolát és mégis a munka világában alkalmatlan. Hát gyengéden szólva ez nem furcsa? Kötelezô volt oda járni és megtette. A tanuló hosszú éveken át ott volt az iskolában – de hol voltak a tanítói? Mert hát ilyen hosszú idô alatt semmit sem vettek észre? Nem volt oktatása?


 

Bocsáss meg Istenem, de nem a szakosok előtt járta ott nyilvánosan a napokat, és mégse tanult semmit?

A szülôk is igyekeztek hogy ott legyen és most; mint egy villámcsapás kell venniük tudomásul hogy ennyi idô után semmire megy majd szeretett gyermekük!


 

Hát mond, egy csoda hogy felháborodnak? És szidják ezekután az egész politikai méltóságokat ugyanúgy mint a szakosokat. Hát csak most – az iskola végén - vették észre hogy baj van? Annyi idô alatt... nem törôdtek semmit a gyerekkel?


 

Ugye jogos lehet a felháborodás?


 

Megértem a szülôt és sajnálom a tanulót. Hát az iskola ennyire volt képes. Annyi idô után? És ezt eltitkolta!


 

Elképzelhetô – mondja a laikus – hogy igenis észrevették ôk már a dolgot réges régen de eltusolták. Kínokkal folytatták az oktatást és a nemakaró gyermeket feladták mondván; ezzel semmit sem tudunk kezdeni és csak kínlódunk vele eredmény nélkül. - Nem lesz belôle semmi!


 

  • Szabad ma így gondolkodni?

  • Mit csináljunk? Hiszen nincsenek meg az ehhez kellô eszközeink.


 

Micsoda?!! Jól halottam? Most már felháborodtam én is ha ezt hallom. Ezt nem lehet megvenni!


 

Hát miért nem sztràjkolnak a tanítók/tanárok mondván hogy tehetettlenek. Miért kell ezt eltitkolniuk a szülôk előtt. Hát nem ôk tudják a legjobban megitélni a helyzetet mint szakosok az iskolában hiszen minden nap látják ott hogy mi történik. Hol van a tanítók szakszervezete? - A szülôkre, vagy tulajdonképpen kire akarják rávarni a szégyenfoltot a saját...?


 

Van benne valami ugye?


 

netkobzos

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://paloc.blog.hu/api/trackback/id/tr93639153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netkobzos 2008.08.29. 21:59:28

Angliából
"Oh, My Deer,
Ez egy ilyen orszag. Itt nem stresszeljuk a gyereket, nem feleltetunk, nem kerunk rendesen szamon es szinte minden eredmenyt a gyerek kepessegeihez mernek.
Igy aztan ha a gyerek nem rettenetesen trehany/lusta, akkor az iskola vegere azt latja, hogy mivel o eddig csak dicseretet kapott, igy o a vilag legjobbja.
A munkahelyek jo resze meg tamogatja mindezt, segitsunk neki, stb.
Respect over honesty.
Well, we know that he is pretty useless, but we cannot fire him, [b]so what we would do is that he needs to participate in a coaching session with a senior team member...[/b]"

netkobzos
süti beállítások módosítása