HTML

Palóc versek, történetek, kínosságok, gondolatok

Saját és más versei. Gondolatok. Élmények. Kritikus megjegyzések . Kínos történektek stb.

Friss topikok

  • Epü: Üdv! Netkobzos! Ezer éve nem hallottam felőled! Mi van veled? (2020.05.03. 14:10) A netkobzos ujra jelen
  • netkobzos: Sziasztok! Itt jön egy kis kiegészítés. "A farizeusok szó eredete a fariszaioi=elkülönitett (gör... (2008.12.03. 10:50) Elbújva megtalálható
  • netkobzos: Többet az solvatten.se oldalon netkobzos (2008.09.03. 12:23) Napvíz
  • netkobzos: Angliából "Oh, My Deer, Ez egy ilyen orszag. Itt nem stresszeljuk a gyereket, nem feleltetunk, nem... (2008.08.29. 21:59) Az oktatók gyávasága
  • netkobzos: Így értelmezte az egyik olvasóm! "s mert ki is az a féfinak nevezett ember? elég önző, ha nem ak... (2008.04.07. 13:35) Csak hallgass!

Linkblog

Mindent mindenkinek

2008.01.09. 12:26 netkobzos

Kínos! - „Mindent mindenkinek!”

Ez a jelszó talán nem mûködne a politikában. De ki tudja. Talán jön majd egy politikai párt amely a nemzet egyesítése érdekében kitûzi majd az zászlajára:

MINDENT MINDENKINEK
MAGYAROK EGYESÜLJETEK!

Reklámnak azonban jól megfelel és nem is butaság ha felakarják kelteni az emberek figyelmét pl a világ problémáira. Nos, most elég a viccbôl.

Ezt teszi ellenben most a Göteborgi Világkultúra múzeumának egyik reklámfelhívója.

„Take action! 83 ways to change the world”

A képen itt egy feketébe öltözött, hatalmas élénk festett virágokkal a szoknyáján, Anna Mighetto mutaja fel a figyelemkeltô jelszót: Mindent mindenkinek!

Micsoda kreatív ész volt az aki ezt kitalálta, a gondolatom! Ezt a mindenkit kielégítô kijelentést tudni kreálni! Elméletben ugyanis elképzelhetô hogy ilyen alapon mindenki kielégült lehetne. Egy párt jelszavának is beillene amely párt a legtöbbet akarna igérni hogy megnyerje a választókat. A más pártok is igérnek dogokat ugyan hát akkor mi miért ne igérhetnénk mindent? - Most csak azon csodálkozom hogy erre miért nem jöttek rá eddig!

Persze ennek a reklámnak most vannak szerényebb vetületei is itt a kiállítás kapcsán Göteborgban. „Minden mindenkinek” ugyanis, hozzátéve ami szügséges lenne pl tiszta ivóvíz stb a világ népeinek. Na most már kicsit másképpen ízlik a felhívás, mert ha szügségszerû a dolog, a „minden” akkor itt osztozkodni kell a világ adottságain/kincsein. Így már kínos kezd lenni a „Mindent mindenkinek!” felhÍvás. Mert ha mindent elosztunk akkor bizonyára mindenkinek jut a mi szügséges, de akkor kevesebb marad nekünk. De ezt így már nem akarjuk – mert gyarapodni szeretnénk. - „Mindent mindenkinek?” - Ez egyszerûen kínos!

netkobzos

1 komment

Címkék: kínos mindenkinek mindent

A bejegyzés trackback címe:

https://paloc.blog.hu/api/trackback/id/tr50290724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rocafort 2008.01.09. 13:20:33

Naggyon jó!
Egyszerre igazi program, és fricska az idióta hazugsággyáros szemétládáknak.
Ezt próbálják túligérni milliós kampánytanulmányokban a susimelegítős vállalkozó-kampánytanácsadók!
süti beállítások módosítása