HTML

Palóc versek, történetek, kínosságok, gondolatok

Saját és más versei. Gondolatok. Élmények. Kritikus megjegyzések . Kínos történektek stb.

Friss topikok

  • Epü: Üdv! Netkobzos! Ezer éve nem hallottam felőled! Mi van veled? (2020.05.03. 14:10) A netkobzos ujra jelen
  • netkobzos: Sziasztok! Itt jön egy kis kiegészítés. "A farizeusok szó eredete a fariszaioi=elkülönitett (gör... (2008.12.03. 10:50) Elbújva megtalálható
  • netkobzos: Többet az solvatten.se oldalon netkobzos (2008.09.03. 12:23) Napvíz
  • netkobzos: Angliából "Oh, My Deer, Ez egy ilyen orszag. Itt nem stresszeljuk a gyereket, nem feleltetunk, nem... (2008.08.29. 21:59) Az oktatók gyávasága
  • netkobzos: Így értelmezte az egyik olvasóm! "s mert ki is az a féfinak nevezett ember? elég önző, ha nem ak... (2008.04.07. 13:35) Csak hallgass!

Linkblog

A bûntettes képe

2009.12.23. 10:15 netkobzos

A bûntettes képe
Milyen a te képed a bûnözôkrôl? - Egy rövid összefoglalás.

Voltak idôk
amikor úgy gondolták
a tesben van a hiba
s a testet kínozták
A testet tekintették, ahonnan ered a bûnözés oka. Ezért kell a testet büntetni és a gonoszságot onnan kiûzni. Ebben az idôben történtek a verések, kínzások stb. De ez nem sikerült.

Az idôk folyamán
amikor úgy gondolták
rosszul gondolkodik
s a cellába bezárták
Hogy mi mást tegyenek a bûnözôvel nem tudták, a verés ugyanis nem segítet. Reménykedtek tehát hogy meggondolja magát a magányában a zárkában. No meg olyan is volt hogy pl az angolok elvitték ôket örökre egy szigetre pl Ausztráliába.

De jöttek új idôk
amikor gondolták
a jobb körülmények
ôket megjobbítják
Ezek az idôk az 1800-as évek vége felé következtek be. Egy újdonság volt hogy nemcsak büntetni kell a bûnöst, hanem lehetôséget is adni neki a javuláshoz. Mivel a bûnözés okát ekkor a rossz szegény körülményekben keresték, tehát a jobb körülményektôl várták a javulásukat de ez sem következett be.

Más idôk jöttek
a bûnözés okát
a származásban
most keresték
Hogy kinek van joga az élethez az a származástól függöt. Ekkor voltak a zsidóüldözések és sok nemkívánatos csoportok kiirtása. A bûnözés eltávolításának egy radikális fajtája. - Ekkor volt az erôsnek igaza, aki gyenge az bûnös.

Az újabb idôkben
az egész világ bûnös
bûnösöket termel
s jött a kommunizmus
Egy idöre ekkor minden megváltozott. A bûnözôk sora kitágult, az igazságteremtés leple alatt. A vallás mint az ópium lett a népnek, és lett a minden szegénység/baj oka. A bûnözés oka gazdasági. Az egész társadalmat meg kell megváltoztatni?! Nem! Itt újat kell teremteni, ahol nem lesz bûnözés.

De újabb idôk jöttek
s új módszerek születtek
a bûnöst sajnáljuk
aztán rehabilitáljuk
A pszihológia terjedésének az idôszaka. Azt hiszik hogy a bûnözôk ezen módszerek segíségével javíthatók és jöttek ehhez új gyógyszerek is. A tudományban való hit idôszaka. A börtönöket is le lehet rombolni mert csak rossz hatással vannak a bûnözôkre.

Modern idôk
nincsenek eredmények
biztonságot követelnek
most már végre a népek
A szökések/rablások miatt stb, amelyek megriasztották a népet megmutatta hogy ez az út sem járható. A kis börtönöket felszámolják és nagyobbakat biztonságosabbakat építenek. - Nincs eredményes módszer a társadalomba való beillesztésekre. Tehetettlenség.

S ma már teljesen új a kép
ügynököknek tekintik ôket
az életvitelüket válasszák
a mások költségére élnek
A korábbi próbálkozások sikertelenek voltak. A bûnözôk nem javultak meg. Az életvitelüket maguk válasszák és egy tudatos élôsködô életmódot követnek.

És most növekvôben van
egy újabb kép léte
nem áldozat már a tettes
hanem egy psykopát képe
Ma már a sok fehérgallérosok is ide sorolhatók. Nem a szegénység vezérli ôket hanem a pénzvágy. Jellegzetes számukra az empátia hiánya. A terroristák.

netkobzos

Szólj hozzá!

Címkék: bûntettes

A bejegyzés trackback címe:

https://paloc.blog.hu/api/trackback/id/tr171617469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása